Make your own free website on Tripod.com

ТОПЪЛ И УЮТЕН ДОМ ЗА 60-90 ДНИ

3.jpg

СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ

В Европа и САЩ сглобяемите къщи отдавна са се наложили на пазара. Българинът също постепенно започва да оценява предимствата им пред конвенционалното строителство а те не са малко като започнем от кратките срокове, в които може да бъде "вдигнат" дървеният дом. Достатъчни са 2 до 3 месеца от подписването на договора до готовия строеж.Сглобяемите къщи  могат да бъдат монтирани на всякакъв терен. По чисто технически параметри този род конструкция е около 5-7 пъти по-лек от железобетонните. Това дава възможност да се направи ивичен фундамент и плоча от лек цимент, без да се копае дълбока основа в земята. По-малкото тегло позволява да се строи в свлачищни райони или зони с високи подпочвени води. Заради по-гъвкавите връзки дървените къщи имат и по-висока степен на земетръсна устойчивост. При еднакви дебелини с тухлена сграда панелната сглобяема къща има коефициент 2,38 пъти по-добър от тухлената сграда. Поради наличието на изолация в стените се намаляват и разходите за отопление и охлаждане. Здравината на стените е сравнима с тази на останалите сгради. оребряването е през 50-60 см във всички стени и има както вертикални, така и хоризонтални греди.  Що се отнася до пожароустойчивостта трябва да се знае че всички дървени елементи остават обшити между гипсовите стени и сайдингът отвън.Пълнежът от минерална вата е негорим а и практиката е доказала че повечето пожари възникват не от стените а от домакински уреди. 
Цената е другото преимущество на този тип къщи с  тя е между 

250-450€/m2 до ключ  като в нея  не влиза изливането на основната плоча, прекарването на ВиК и електроинсталация до самата къща както и набавянето на нужните документи и разрешителни за строеж.Всички ВиК и Ел. инсталации вътре в къщата са включени в цената

big_30.jpg

АМЕРИКАНСКА ТЕХНОЛОГИЯ

Ние изграждаме нашите къщи по оригинална американска технология . Кое е по различното ? Ние не носим готови панели на вашия терен а сглобяваме и изработваме всичко на място като по този начин се постига по голяма прецизност и здравина.

 

 

6.jpg

7.jpg

big_25.jpg